“Yumurtlama Tarihi Hesaplama Nedir” sorusunun cevabını en çok çocuk sahibi olmak isteyenler araştırıyor. Pek çok çift çocuk sahibi olmadan önce çocuklarını dünyaya getirmek istedikleri zamanı ayarlayabilmek için yumurta tarihi hesaplama yöntemlerine başvuruyor. Yumurta tarihi hesaplama yöntemleri hamile kalamayan kadınlarda öneriliyor. Peki, nedir yumurta tarihi hesaplama? Yumurta tarihi hesaplama, sağlıklı bir kadının her ay gördüğü adet kanamaları ile alakalı olup hamileliğin hangi zaman zarfında gerçekleşebileceğinin tahmin edilmesidir.

Adet döneminde bir kadının vücutta meydana gelen değişimler yumurtlama dönemine girdiğini gösterir. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde kadının yumurtlama dönemine girdiği tespit etmek için bazı Yumurta Tarihi Hesaplama Aracı ile bu dönemi yakalamaya çalışırlar.

Tıp dilinde ovulasyon olarak adlandırılan bu kelime, halk arasında yumurtlama olarak tabir edilir. Ovulasyon ergenlik çağında başlayıp kadının menopoza girmesi ile sona erer. Adet kanaması sağlıklı bir kadında 21 ve 35 gün arasında görülür. Yumurtlama dönemi de 21 ile 35 gün arasında meydana gelir. Hamile kalmak isteyen kadın Yumurta Tarihi Hesaplama Aracı ile bu dönemi bulmaya çalışır. Ovulasyon dönemini tahmin edebilmek için birkaç ayrı yumurta hesaplama yöntemi kullanılır.

Yumurtlama Tarihi Hesaplama Yöntemleri

Yumurtlama Tarihi Hesaplama Yöntemleri ile hamile kalmak isteyen kadınlar, dünyaya getirmek istedikleri evlatlarını hangi mevsimde doğuracaklarını belirlemeye çalışıyorlar. Uzmanlarında tavsiye ettiği bazı yumurta hesaplama yöntemleri ile yumurtlama dönemini isabet ettirerek halime kalmak, kesin olmamakla beraber isabet etme şansı yüksek oluyor. Uzmanlarında tavsiye ettiği yumurta tarihi hesaplama yöntemleri şunlardır:

Takvim Yöntemi İle Yumurtlama Hesaplama

Takvim yöntemi ile yumurta tarihi hesaplaması en sık kullanılan yöntemdir. Takvim yönteminde kadının adet günlerini iyi takip etmesi önemlidir. Her ay düzenli olarak 28 gün adet gören kadının 14. günü yumurtlama dönemi olduğu tahmin edilir.

Vücut Isısı Yöntemi İle Yumurtlama Hesaplama

Yumurtlama dönemini bulmak isteyen kadın her sabah düzenli olarak vücut ısını ölçer vücut ısının artış gösterdiği günler kadının yumurtlama dönemidir.

Servikal Mukus Yöntemi İle Yumurtlama Hesaplama

Bu yöntemde de yumurtlama dönemini tahmin edebilmek için rahim akıntısındaki değişikliği takip edilir. Yumurtlama döneminde hormonların işlevinden dolayı rahim akıntısında değişim meydana gelir.

Normalde berrak olan rahim akıntısı yumurtlama döneminde ise koyu, yapışkan ve sarı renkte olur.

Servikal Pozisyon Yöntemi İle Hesaplama

Bu yöntem ile yumurta tarihi hesaplaması rahim ağzı pozisyonu el ile muayene edilerek yapılıyor. Normal dönemde rahim ağzı kapalı ve sert olur. Yumurtlama döneminde ise rahim ağzı yumuşar ve açılır.

Yumurta tarihi hesaplama ile gebe kalma şansınız artar. Yumurta hesaplama yöntemi ile gebe kalamayan kadınlarda aşılama tedavisi ya da tüp bebek tedavisi tedavi seçeneği olabilir.

Yumurtlama nedir, belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız linki tıklayınız…

YORUMLAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir